Concert en borrel zondagmiddag 20 oktober 2019

Benefietconcert van Stichting Poolse Weeskinderen Naarden

Het jaarlijkse Benefietconcert van Stichting Poolse Weeskinderen Naarden wordt dit jaar georganiseerd op zondag 20 oktober as om 1530 uur.

Deze keer niet in het Comenius museum dat vanwege een verbouwing van begin september tot medio december gesloten is,  maar in het gebouw “bij Andreas”, Turfpoortstraat 29 te Naarden. Bij Andreas is de gerestaureerde Andreaskerk  die onder andere een podium biedt aan het Pianofestival Naarden.

Het dubbelconcert op 2 vleugels wordt verzorgd door Pierre Delignies Caldéron sterft in juni zijn  master behaalde aan het conservatorium van Amsterdam en de Canadese  Alice Burla .

Het concert begint om 15.30 uur en na afloop staat er een goed verzorgde aangeklede borrel voor u klaar. De entree kost € 27,50 p.p. en alle baten komen ten goede van de stichting.

18 oktober 2018

Benefiet concert 18 oktober 2018  

flyer-benefietconcert-2018

     

18 oktober 2018 Comenius Museum

 Vivianne Cheng, piano

 Speelt werken van Rachmaninoff en Chopin

 In het Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden ( 035 694 30 45)

Kunt u, naast genieten van dit sprankelende concert, ook een kijkje nemen bij de tentoonstelling “het erfgoed van Comenius, de geboorte van Tsjechoslowakije”

Indien gewenst kunt u de avond beginnen met een 2-gangen theatermenu, incl. 2 glazen wijn, bij restaurant Acquavite, Adriaan   Dortsmanplein 3 te Naarden.

Museum open               19.30 uur

Aanvang concert         20.15 uur

Toegangsprijzen             Concert                               €  22.50

                                               Concert + diner                €  60,–

                                               (aanvang diner 18.00 uur)

Na afloop wordt u een drankje en hapje aangeboden

De stichting bestaat dan officieel 25 jaar, dus het wordt wat bijzonders, vooraf met een passend diner in Naarden Vesting.

Kaarten:  veronicasmelt@gmail.com

 

Benefiet concert 16 november 2017

 benefietconcert_spwn_nov_2017-3

Julián Cárdenas – Harp

foto

Julián Stiven Cárdenas Veloza werd geboren in Bogotá, Colombia. Hij begon zijn klassieke harpstudie bij de Batuta Foundation en het Conservatorium aan de Nationale Universiteit van Colombia alwaar hij bij Bibiana Ordo zijn Bachelors haalde.Momenteel studeert hij aan het Swelink Conservatorium in Amsterdam bij Erika Waardenburg voor zijn Bachelors. Hij is lid van de Academy van het NedPho alsook van het “Grachtentrio”, een ensemble dat overal in Nederland concerten geeft en eerste harpist in het Nationaal Jeugdorkest. Julián won diverse prijzen zoals de 1e prijs en Audience Award en Lyon & Healy Award bij de 2e Latin American Harp Competition of Santa Catarina in Brazilië (2011). De 3e prijs in de First Ibero-American Harp Competition in Argentinië (2014) Julián gaf en geeft concerten en lezingen tijdens verschillende festivals en educatieve programma’s in Colombia zoals First regional harp meeting (Manizales 2015), Festival “The harp takes Ibague” (2014),  Compensar “Itenerant Music program” (Bogotá 2012, 2014)  Harp teacher at Butata Foundation (Villavice 2010), Gastoptredens in het culturele programma “Tentaciones” van HJUT radiostation (Bogotá 2014) en tijdens het X Rio Harp Festival (Brazil 2015) Hij soleerde bij het Symphonie Orkest FEMUSC (Brazilië), het Conservatioriumorkst van Ibagué in Colombia en het Jeugdorkest van Butata Meta (Villavicencio)

 

 

 

Save the Date!

 

Save the Date !

 

Op donderdag 16 november a.s. organiseert Stichting Poolse Weeskinderen Naarden het inmiddels traditionele Benefietconcert.

De opbrengst hiervan komt ten goede aan de tehuizen in Puławy en Garbów.

Het concert, dat plaatsvindt in het prachtige Comenius Mausoleum, wordt ditmaal verzorgd door Julian Cardenas, harp.

Voorafgaande aan het concert kan wederom worden ingetekend op een 2-gangen theatermenu (incl. 2 glazen wijn) dat met zorg voor u is samengesteld door Restaurant Acquavite.

Na afloop van het concert staat er, zoals te doen gebruikelijk, een drankje met wat lekkers voor u klaar en kunt u de (wissel) tentoonstellingen in het Comenius Museum bekijken

Noteer deze dag alvast in uw agenda of boek nu al via veronicasmelt@gmail.com

Concert €. 22,50                                                                                                                     Concert + diner €. 60,–

Flyer 17 november 2016

Benefietconcert

17 november 2016 – Comenius Museum

Maija Antilla, klarinet | Erica Roozendaal, accordeon

spelen een programma met o.a. Klezmer muziek voor u.

Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden 035 694 30 45

Museum open 19.30 uur

Aanvang concert 20.15 uur

Toegangsprijzen Concert € 25,–

Concert + diner € 62,50

(aanvang diner bij restaurant Acquavite 18.00 uur)

Na afloop wordt u een hapje en een drankje aangeboden en kunt u de (wissel)tentoonstellingen bezichtigen.

Reservering kaarten via veronicasmelt@gmail.com

Bezoek mei 2015 aan het nieuwe tehuis in Zamosc

 

IMG_2192 De bestuurders bezoeken Polen regelmatig op eigen kosten. Hier zien we  Rene Meyer met de directrice van het tehuis in Zamosc.

Bij dit nieuwe derde tehuis zijn ook nog veel noden te lenigen en SPWN zet zich daar de komende tijd graag voor in.

 

Beren voor Polen

DSC00996Op 7 april 2014 hebben wij een gift ontvangen van Gaby Dekkers. Jan Grootswagers een berenliefhebber heeft in 30 jaar zo’n 200 beren verzameld. Gaby heeft ooit op kamers gewoond bij de heer Grootswagers. Toen hij op 7 februari j.l. op 81 jarige leeftijd overleed heeft Gaby zich ontfermd over de 200 tellende berenverzameling. Ook de Stichting Poolse Weeskinderen mocht een deel van de verzameling ontvangen. Zo’n 20 beren zullen hun weg gaan vinden naar Polen en knuffel worden voor de kleinste kinderen.

Kerstcadeau’s

IMG_1599 (2)Elk jaar opnieuw ontvangen alle kinderen van onze weeshuizen een kerstcadeau op naam. Een logistieke puzzel van namen, leeftijden, jongen/meisje, inpakken en verzenden. Veronica van der Meer en dochter Sjors zetten de schouders er onder!

Gooise Goede Doelenmarkt

foto persbericht grootOp vrijdag 20 september 2013 was de SPWN vertegenwoordigd op de Gooise Goede Doelenmarkt.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van notariskantoor Doude van Troostwijk is de Gooise Goede Doelenmarkt georganiseerd. Met 49 andere doelen heeft de Stichting zich kunnen presenteren op deze markt. Opbrengst €56.